tel. 071-4033408

 

Composiet - witte vullingen


Composiet van 3M ESPE wordt gebruikt voor het vullen van gaatjes, het repareren van afgebroken tanden, het verfraaien van verkleurde tanden of tanden met een afwijkende vorm. Met composiet worden ook spleetjes tussen tanden opgevuld. Het is bijna altijd mogelijk om een mooie kleur wit te gebruiken.


Voor vervanging van een vulling wordt eerst de oude vulling verwijderd en het aangetaste deel weggeslepen. Indien de vulling wordt gemaakt ter verfraaiing van tanden hoeft er weinig of  niets te worden geslepen.

 

Om de vulling stevig aan de tand of kies te laten plakken, moet het tandoppervlak droog zijn. Indien nodig wordt voor dit 'droogleggen'  een rubber lapje (rubberdam) gebruikt. Deze rubberdam wordt over de te behandelen tand of kies getrokken. Soms kan het oppervlak droog gemaakt worden met een afzuiger en wattenrollen.


Voor een composietrestauratie wordt de tand of kies eerst met een zuur voorbehandeld, waarna meerdere hechtlagen worden aangebracht, die met speciaal licht worden uitgehard.

Vrijwel altijd wordt  ter bescherming van de zenuw een onderlaag aangebracht.  Het vulmateriaal wordt meestal in een aantal lagen op de tand of kies aangebracht en in laagjes uitgehard.


Ten slotte wordt het oppervlak van de vulling gepolijst met polijstschijfjes en/of polijstrubbers om de vulling mooi glad te krijgen en mooi aan te laten sluiten  met de rest van de tand of kies.

laatste nieuwsnieuws_2.html